Compos Mentis i materijali iz teme mentalnog zdravlja

Subjektov tim je imao priliku u kolovozu i rujnu sudjelovati na Erasmus+ treningu pod nazivom "Compos Mentis - inkluzija i mentalno blagostanje u projektima za mlade". Obje mobilnosti bile su pune kreativnosti, inspiracije i novih znanja. Nakon završetka mobilnosti, ostali smo u kontaktu s drugim sudionicima, produbljujući prijateljstva i suradnje, ali i iskustvo u području mentalnog zdravlja. Zahvaljujući tome, nastale su nove inicijative te nam je iznimno drago da možemo podijeliti rezultate našeg zajedničkog rada.

Na sljedećem linku, možete pronaći kratki video o Compos Mentisu:

https://www.youtube.com/watch?v=msKXGh9I-B8

Osim toga, svi materijali su okupljeni na Padletu i spremni za korištenje:

https://padlet.com/yumeiropatissiereamano/50fg73gmmtfm5uln


Compos Mentis ToolBox i izrada alata za rad s mladima

Subjektov tim je sudjelovao na 2. treningu Erasmus+ KA1 projekta Compos Mentis, koji se održavao od 14.-21.9.2021 u Rabki Zdroj u Poljskoj. Promicanje inkluzije, solidarnosti i različitosti te podizanje svijesti o mentalnom zdravlju glavni su ciljevi ovog projekta namijenjenog osobama koje rade s mladima.


Mladi u Lokvama pokazali novo lice solidarnosti

Skupina mladih volontera u organizaciji tvrtke Subjekt, privela je kraju projekt pod nazivom „Solidarnost u Kući čuvara brane“, čiji je glavni cilj bio osmisliti cjelogodišnje sadržaje kojima bi se potaknulo zajednicu na sudjelovanje u oživljavanju društvenog života u Lokvama.


Šarene instalacije na Kampusu - Yarn bombing Rijeka

Uz mnoštvo šarene vunice, tople zrake sunca i znatiželjne poglede prolaznika, 15. lipnja 2021., održano je postavljanje šarenih instalacija uz veselo druženje u parku ispred Akademije primijenjenih umjetnost Sveučilišta u Rijeci. Instalacije su nastale na radionicama u sklopu Projekta solidarnosti Yarn bombing Rijeka, financiranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti.


Pripreme za online radionicu – Yarn Bombing Rijeka

            U periodu od zadnjeg javljanja, moramo reći da se puno toga dogodilo. Postepeno smo se vrijedno pripremale za prve radionice i radile na društvenim mrežama. Nažalost, situacija s koronom i zatvaranjima nam je postavila prepreke, no za borbu s tim opakim zmajem i mi imamo dobru opremu i mačeve.


II. Festival industrijske baštine

U sklopu projekta INSPIRACIJA - Revitalizacija gradova industrijske baštine Trbovlja, Slovenske Bistrice, Labina i Rijeke kroz razvoj kulturnog turizma, financiranog iz programa prekogranične suradnje V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., održava se drugi po redu Festival industrijske baštine, od 24. do 31. ožujka 2021. godine.


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka
+385 99 808 2077

© 2022. by znaor.com