U Poljskoj održana „Druga Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“

Od 12.4. do 17.4.2023. u Rabki Zdroj u Poljskoj održana je „Druga Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“. Druga klinika je okupila 25 sudionika iz 5 partnerskih organizacija –  Subjekt d.o.o. iz Rijeke (nositelj projekta), Nansen dijalog centar iz Osijeka, Fundacija Nausika iz Krakowa, LARPifiers iz Atene i Socijalna zadruga Immaginaria iz Sant’Angela a Cupolo iz Italije.


Sudjelovanje na Erasmus + treningu: „Tuning In: Learning in Youth Work“

U organizaciji norveške nacionalne agencije Erasmus+ Ungdom, Bufdir u suradnji sa SALTO Training and Cooperation resursnim centrom i njemačkom nacionalnom agencijom JUGEND fur Europa, u Oslu (Norveška) je tijekom 1.-6.11.2022.  održan trening za osobe koje rade s mladima pod nazivom „Tuning In: Learning in Youth Work“. 

Sudionici su imali priliku naučiti više o tome kako podržati proces učenja unutar rada s mladima, a treneri su poseban naglasak stavili na samorefleksiju, kao i na praćenje obrazovnih ishoda pisanim izražavanjem. Jedan dio programa je bio otvoren za radionice koje su organizirali sudionici te su na taj način mogli jedni drugima prenijeti zanimljive alate za podršku individualnom i grupnom učenju.

Na treningu je sudjelovala i Subjektova voditeljica projekata Anita Ladišić, koja je za sudionike treninga organizirala radionicu o načinima nošenja sa stresom unutar rada s mladima, odnosno na koji način reagirati kada se nađemo u frustrirajućoj situaciji i kako naučiti nešto iz takvog iskustva. Upoznala je sudionike sa Spikeyem, maskotom Erasmus + projekta „Spikey's Clinic for Professional Dreamers“, kojeg provodi Subjekt s 4 partnerske organizacije, i istaknula važnost brige o sebi i mentalnog zdravlja unutar rada s mladima.

 

Norveška 2


HRVATSKA VOLONTIRA: Yarn bombing Rijeka i Dječji vrtić Kvarner izrađivali pletivo za ukrašavanje stabla u dvorištu vrtića

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organiziraju dvanaestu kampanju Hrvatska volontira  kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.


Compos Mentis ToolBox i izrada alata za rad s mladima

Subjektov tim je sudjelovao na 2. treningu Erasmus+ KA1 projekta Compos Mentis, koji se održavao od 14.-21.9.2021 u Rabki Zdroj u Poljskoj. Promicanje inkluzije, solidarnosti i različitosti te podizanje svijesti o mentalnom zdravlju glavni su ciljevi ovog projekta namijenjenog osobama koje rade s mladima.


Mladi u Lokvama pokazali novo lice solidarnosti

Skupina mladih volontera u organizaciji tvrtke Subjekt, privela je kraju projekt pod nazivom „Solidarnost u Kući čuvara brane“, čiji je glavni cilj bio osmisliti cjelogodišnje sadržaje kojima bi se potaknulo zajednicu na sudjelovanje u oživljavanju društvenog života u Lokvama.


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com