Novosti

Blog

Održana završna konferencija Erasmus+ projekta Spikey’s Clinic for Professional Dreamers

Kada se teško ustajete iz kreveta, a još teže zaspete, misli su vam raštrkane na sve strane, srce vam lupa pri sjedenju, a obaveze vas neumoljivo pritišću svakim danom – to su prvi znaci da se pobrinete za sebe.

Kada se teško ustajete iz kreveta, a još teže zaspete, misli su vam raštrkane na sve strane, srce vam lupa pri sjedenju, a obaveze vas neumoljivo pritišću svakim danom – to su prvi znaci da se pobrinete za sebe. Ovakve simptome često opisuju osobe koje rade s mladima. Na njihovim su leđima tereti financiranja, obaveza i želje da pomognu onima na kojima svijet ostaje.

Zato je zmaj Spikey, glavni lik Erasmus+ projekta “Spikey’s Clinic for Professional Dreamers”, otvorio svoju internetsku kliniku kako bi pomogao, ne samo osobama koje rade s mladima, već i svima koji se bore sa simptomima burnouta. „Boravi u prirodi!“ ponekad nije dovoljan savjet, zato Spikey kroz set od 42 karte nudi konkretne aktivnosti kojima si možete pomoći u trenutku kada osjetite da počinjete gubiti tlo pod nogama. A ako niste ni sami sigurni kako burnout izgleda, Spikey je pripremio niz videa na Youtubeu sa pričama kakve sve oblike njegova braća zmajevi mogu poprimiti kada se otmu kontroli i prerastu u burnout.

 

U četvrtak, 9. svibnja 2024. godine, u prostorima RiHuba u Rijeci projektni su se partneri okupili na završnoj konferenciji projekta te su predstavnicima raznih organizacija i volonterima predstavili set karata od 42 karte koji pruža pomoć u nošenju sa stresom osobama i organizacijama koje rade s mladima. Uz to su predstavili i metodologiju za prevenciju burnouta među osobama koje rade s mladima.

Projekt je svoj put započeo u proljeće 2021. godine, usred globalne pandemije COVID-19. U tom ključnom trenutku, pet projektnih partnera iz Hrvatske (Subjekt d.o.o., vodeći partner, Nansen Dijalog Centar), Italije (Cooperativa Sociale Immaginaria A R.L. Onlus), Poljske (Fundacja Edukacyjna Nausika) i Grčke (Larpifiers AMKE) prepoznalo je važnost međunarodne suradnje i inovacija u području rada s mladima te potrebu za kontinuiranim naporima u prevenciji i suočavanju s izazovima profesionalnog stresa.

 

 

Više informacija o projektu “Spikey’s Clinic for Professional Dreamers“, set od 42 karate i metodologiju za prevenciju burnouta među osobama koje rade s mladima možete pronaći na službenoj stranici projekta spikeysclinic.eu.

 

To top