Novosti

Blog

U Poljskoj održana „Druga Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“

Od 12.4. do 17.4.2023. u Rabki Zdroj u Poljskoj održana je „Druga Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“. Druga klinika je okupila 25 sudionika iz 5 partnerskih organizacija –  Subjekt d.o.o. iz Rijeke (nositelj projekta), Nansen dijalog centar iz Osijeka, Fundacija Nausika iz Krakowa, LARPifiers iz Atene i Socijalna zadruga Immaginaria iz Sant’Angela a Cupolo iz Italije.

Cilj ovog treninga za osobe koje rade s mladima je bio testirati edukativne alate za njegovanje brige o sebi i prevenciju sindroma izgaranja (eng. burnout). Radnici su danas često pod velikim pritiskom zbog brzog i zahtjevnog načina života. Moraju obaviti mnogo posla u što kraćem vremenu, što dovodi do osjećaja stalnog opterećenja. Burnout je stanje koje nastaje zbog prevelikog stresa na radnom mjestu koji se postupno nagomilava, a njegove posljedice se obično otkrivaju tek nakon određenog vremena. To stanje karakteriziraju česti osjećaji iscrpljenosti, smanjena produktivnost na poslu i negativna percepcija posla, kolega ili nadređenih osoba. Kako bi se izbjegle negativne posljedice na zdravlje, važno je prepoznati ovo stanje na vrijeme i poduzeti odgovarajuće korake za suočavanje s nepovoljnim okolnostima.

Prevencija burnouta i osvještavanje javnosti o ovom bitnom problemu unutar područja rada s mladima je jedan od glavnih zadataka Erasmus + projekta „Spikey’s Clinic for Professional Dreamers“, zbog čega su partnerske organizacije kreirale preko 40 edukativnih alata koji su testirani u Poljskoj.

Tijekom treninga, sudionici su imali priliku dijeliti svoja iskustva, brige i strahove sa zmajem Spikeyem koji je maskota projekta. Nakon što se Druga Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare završila, Spikey je ostao u Krakowu s članovima organizacije Nausika.

Projekt „Spikey’s Clinic for Professional Dreamers“ je Suradničko partnerstvo u području mladih koje je sufinancirano od strane Europske unije u okviru programa Erasmus+ i trajat će sve do početka lipnja 2024. godine.

 

 

To top