Yarn Bombing Rijeka – prvi sastanak uživo

Yarn Bombing Rijeka – prvi sastanak uživo

Dana 25. siječnja 2021. se uživo sastala družina mladih entuzijastičnih studentica i njihovih pomagača, čime su se zahuktale pripreme za radionice u sklopu projekta Yarn Bombing Rijeka.

Sastanak su iskoristili za bolje upoznavanje i podjelu zadataka. Atmosfera je bila puna veselja i pozitive za nove kreativne ideje te veselo kreću u daljnje avanture i pripreme za nadolazeće radionice.

Yarn Bombing Rijeka je Projekt Solidarnosti na kojem će sudionici radionica naučiti heklati. Sam naziv znači bombardiranje pređom, odnosno vunom. To je praksa u kojoj ljudi kroje i pletu ili heklaju vunu oko javnog dobra te na taj način ukrašavaju javni prostor. Primjeri uključuju vanjsku rasvjetu, drveće, automobile, itd. Također, planiran je rad na 7 instalacija koje će izraditi polaznice radionica tijekom godine.

Projektni tim punom parom priprema materijale, letke, opremu i sve potrebno za početak radionica s korisnicama, koji je u planu za sredinu ožujka.

U tome im pomažu i dvije mentorice  - Anita Ladišić i Andrea Rubčić. Sve zajedno se raduju skorom susretu na još jednom zanimljivom i edukativnom sastanku.

Daljnji će se razvoj situacije pratiti budnim okom.

 

Ivana Birkaš


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com