Radionica izrade razglednica na platnenim vrećicama

Radionica izrade razglednica na platnenim vrećicama

Dana 15. kolovoza 2020. godine, skupina mladih volontera iz Lokava održala je radionicu izrade razglednica na platnenim vrećicama. Koristeći tehniku drvoreza, mladi su pripremili motive vezane uz lokvarski kraj, koje su zatim djeca i mladi prenosili na platnene vrećice pomoću preše.

Radionica je održana na Lokvarskom igralištu, na kojem Lokvarci već tradicionalno, povodom Dana Općine i Župe Lokve organiziraju proslavu, među njima poznatu kao „Rokovo“. Mladi volonteri očekivali su najveći odaziv upravo na toj lokaciji te je njihova radionica bila vrlo uspješna. Uključili su se svi prolaznici, mnoge je zainteresiralo više informacija o projektu, a najmlađi su uživali u izrađivanju razglednica za platnenim vrećicama, koje su kasnije mogli ponijeti sa sobom. Na razglednicama su bili razni motivi koji karakteriziraju Općinu Lokve, a djeci se najviše svidjela žabica, koja je  ujedno bila najsimpatičniji motiv gotovo svim sudionicima događaja.

Projekt pod nazivom Solidarnost u Kući čuvara brane svoje aktivnosti uobičajeno provodi na Lokvarskom jezeru, gdje se nalazi Kuća čuvara brane, ali kako bi animirali ljude i pozvali ih da se priključe aktivnostima projekta, mladi volonteri odabrali su prometniju lokaciju. Time su uspješno privukli djecu i mlade, ali i ostale zainteresirane osobe. Svi su sudionici mogli dobiti informacije o projektu i uzeti letak izrađen upravo za promociju projekta i nadolazećih aktivnosti. Projektom Solidarnost u Kući čuvara brane namjeravano je aktivirati i poboljšati društveni i kulturni život na području malene ruralne općine, kao što su Lokve, pokrenuti djecu i mlado stanovništvo, odmaknuti ih od virtualnih događaja i uključiti ih u one stvarne. U nadolazećim mjesecima, mladi volonteri održati će još zanimljivih aktivnosti za sve zainteresirane osobe, posebice djecu i mlade, ali uključiti se mogu i sve ostale osobe koje su prepoznale ovaj projekt i žele se priključiti aktivnostima.

Lokve radionica izrade razglednica


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com