Božićni kviz za osnovnoškolce

Božićni kviz za osnovnoškolce

U sklopu projekta Solidarnost u Kući čuvara brane, nakon niza već održanih zabavnih, kreativnih i edukativnih radionica, dana 11. prosinca 2020. godine održane su još dvije zabavne i poučne radionice pod nazivom „Božićni kviz“.

Kako nas je trenutna epidemiološka situacija vezana uz COVID-19 spriječila u provođenju aktivnosti uživo, odlučili smo se na online radionice, kako bismo ipak održali zajednicu aktivnom i proveli planirane zimske aktivnosti, u nimalo milosrdnom okruženju. Unatoč strahu, velikoj pripremi i trudu volontera, radionice koje se održavaju putem online streaminga provode se uspješno.


Radionice pod nazivom „Božićni kviz“ dvije volonterke iz projekta – Klaudia Boban i Dora Marković, održale su za 5. i 8. razred Osnovne škole Rudolfa Strohala Lokve, uz pomoć i organizaciju prof. Natalije Stojaković i odličnu suradnju ravnateljice Borke Kezele Kanjer. Kao što i sam naziv ukazuje, pripremljen je kviz putem web platforme, koji se sastojao od pitanja vezanih uz Božić, adventsko vrijeme, običaje u vrijeme Božića, anegdote vezane uz tu temu i ostala zanimljiva pitanja koja su pripremile volonterke projekta. Trenutno smo u adventskom razdoblju, koje je inače najveselije doba godine - kuće su okićene lampicama; ukrašavaju se okućnice i kite se božićna drvca; svi se raduju Božiću, no obzirom da je ova godina ipak malo drugačija od ostalih i moramo se pridržavati mjera koje nas štite od zaraze koronavirusom, nije bio nimalo lak zadatak okupiti mlade ljude i održati za njih radionice koje bi upotpunile njihovo slobodno vrijeme. Idealnim se pokazala suradnja s Osnovnom školom Rudolfa Strohala Lokve i održavanje radionica putem online streaminga za učenike te škole. Cilj radionice bio je razveseliti učenike i njihove nastavnike, dočarati im kako bez obzira na trenutne okolnosti i neuobičajenu situaciju, ipak nismo izgubili „božićni duh“ te se radujemo i željno iščekujemo poklone i rođenje maloga Isusa, koje tradicionalno obilježavamo 25. prosinca.


Osnovnoškolci su nas s radošću dočekali u svojoj učionici, veselo odigrali kviz, a zatim su dobili i poklone financirane projektom Solidarnost u Kući čuvara brane. Učenici su nam dali i povratnu informaciju: kviz im je bio zanimljiv i htjeli bi da se u budućnosti češće održavaju, odnosno da se češće družimo sa njima. Kako i u svakoj drugoj igri, i u ovoj smo dobili pobjednike, kojima ovim putem još jednom čestitamo na njihovom znanju o Božiću i veselom božićnom raspoloženju. Radujemo se sljedećoj radionici i očekujemo kako ćemo se uskoro ponovo sastajati uživo.

Svima vam želimo sretne i vesele nadolazeće blagdane!


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com