Božićne radionice - izrada čestitki 🌲

Božićne radionice - izrada čestitki 🌲

U sklopu projekta Solidarnost u Kući čuvara brane naši volonteri - Dorotea i Karlo, proveli su dvije božićne radionice u suradnji s Osnovnom školom Rudolfa Strohala Lokve.

Tema radionica bila je izrada božićnih čestitki, a na kojima su sudjelovale učenice 3. i 4. razreda. Obzirom na epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi i nemogućnost održavanja radionica uživo, radionice su održane putem online platforme pomoću koje su se volonteri uključili na nastavni sat. Učenice su reagirale izrazito pozitivno, izražavajući veliki interes u praćenju sadržaja, s lakoćom prateći upute i pomoć volontera te u konačnici i pokazale svojim radovima izvrsno razvijene kreativne vještine!

IMG 20201210 WA0009

IMG 20201209 WA0018

Osim poticanja kreativnog izražavanja na zabavan način, motiv provedbe božićnih radionica bio je i povezivanje lokvarske djece s vršnjacima iz Rijeke čije su obitelji slabijeg imovinskog stanja. Naime, božićne čestitke koje su izradile učenice Osnovne škole Rudolfa Strohala te njihove želje bit će, zajedno s prigodnim paketima, darovani nekolicini djece koja pohađaju program “Laboratorij za učenje“ koji provodi Udruga U.Z.O.R. iz Rijeke

IMG 20201210 WA0007

Pričom koju su naši volonteri vodili kroz provedbu radionice približili su učenicama pojam darivanja, te istaknuli kako isti ne mora uvijek biti materijalan da bi imao pozitivan učinak, već je bitno isključivo da dolazi iz srca. Sudeći po njihovim željama možemo zaključiti da su veoma dobro razumjele pouku, pa je tako između ostalih Irina iz 3. razreda uz sretne blagdane poželjela i da čitatelju njene čestitke u životu bude lijepo i bajkovito, dok je Nora iz 4. razreda poručila svome čitatelju da čuva i štiti zdravlje da ga COVID-19 ne uhvati! Naravno za uspješno provedene radionice uz volontere su zaslužne i učiteljice razredne nastave, Marijana Rakas i Ljubica Ignjić, kojima se ovim putem zahvaljujemo i radujemo se nekim novim susretima i suradnji bilo u ovoj online verziji ili onoj klasičnoj, svima nama dražoj!

IMG 20201210 WA0012

 

IMG 20201209 WA0013

 

 

Dorotea Lukin


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com