Pripreme za završnu konferenciju Nature&Wildlife

Pripreme za završnu konferenciju Nature&Wildlife

U sklopu priprema za završnu konferenciju projekta Nature&Wildlife, a za čiju su organizaciju i provedbu angažirani vanjski suradnici Nedjeljko Pinezić i Smilja Strika, stižu nam njihovi dojmovi s terena; 

Jedan od partnera u projektu, ali i ponuditelj atrakcije „Zelenog vira“ u Skradu je i lokalna razvojna agencija PINS d.o.o. Uz PINS d.o.o. snažnu podršku izgradnji novog turističkog proizvoda Gorskog kotara i Zelenog krasa daje i novoosnovana Turistička zajednica Gorskog kotara.

Na području Grada Čabra koncentrirana je respektabilna ponuda usluga u turizmu i ponuditelja doživljaja: Kuća za odmor „Pantar“ obitelji Janeš, kuća za odmor „Gorski Lazi“ obitelji Leš, apartmani Wolf, kuća za odmor, sobe, ugostiteljske usluge u domaćinstvu Mirjana Jurković, kuća za odmor „Vila Snjeguljica“ obitelji Žagar, OPG Pintar, kuća za odmor s mini wellnessom Kozji vrh obitelji Vesel, promatranje medvjeda „Cro medo“ Željko Zbašnik, promatranje tetrijeba gluhana „Udruga tetrijeb“. Podršku projektu svojom nazočnošću i suradnjom s ostalim ponuditeljima pružaju i Grad Čabar čiji je predstavnik Željko Loknar dugogodišnji turistički djelatnik i do nedavno direktor ugašene Turističke zajednice grada Čabra, kao i Ministarstvo poljoprivrede putem savjetnika za privatne šumoposjednike Gorana Šoštarića. Sve prisutna Jelena Holenko, turistički vodič – specijalist za Gorski kotar i vlasnica agencije „lynx and Fox“ važna je karika u ostvarenju doživljaja Gorskog kotara za turiste istraživače.

Na „glavnim ulaznim vratima“ nacionalnog parka „Risnjak“ u Crnom Lugu obitelj Popović živi svoj san suživota s prirodom u isto vrijeme nastavljajući karijeru vrhunskih dizajnera za proizvode i usluge u cijelome svijetu. Gospodin Danijel Popović je, između ostaloga, autor „goranske krunice“ koja je uručena svetom Ivanu Pavlu II, Papi prilikom njegovog trećeg pastoralnog posjeta Hrvatskoj 2003. godine. Ovdje „na punjenje baterija“ dolaze ljubitelji prirode iz cijeloga svijeta. Malo je poznato da je i jedan od najvećih hrvatskih pjevača, prerano preminuli, Oliver Dragojević bio čest gost Crnog Luga i obitelji Popović.

U samom nacionalnom parku još uvijek postoji jedno obiteljsko imanje koje od zaborava i propadanja čuva Željko Raukar. Željko svoje uspomene djetinjstva provedenog na obiteljskom imanju često dijeli s brojnim pratiteljima na FB stranici „Goranske šanse“. Stranica nosi ime njegove kolumne koju je godinama redovito objavljivao u Novom Listu. Ovo imanje je u završnoj fazi uređenja za prihvat turista- istraživača prirode.

Nacionalni park „Risnjak“ središnja je točka doživljajnog turizma Gorskog kotara i jedan od partnera u projektu. Visoko kvalificirani djelatnici parka vrsni su edukatori i vodiči, a njihova suradnja s lokalnim stanovništvom koje sve više pruža usluge smještaja u domaćinstvu, dodatna je kombinacija za kreiranje turističkih doživljajnih paketa.

Sve ovo dobro prepoznaju domaće i strane agencije koje su pokazale veliki interes za uključenje u B2B dio završne konferencije.


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com