Predblagdansko nagrađivanje u sklopu projekta NATURE&WILDLIFE

Predblagdansko nagrađivanje u sklopu projekta NATURE&WILDLIFE

Unutar projekta Nature & Wildlife provedeno je niz zanimljivih aktivnosti, od kojih je svakako i nekolicina nagradnih natječaja provedenih u proteklih mjesec dana na službenoj Facebook stranici projekta. Vjerni pratitelji projekta mogli su se natjecati za vrijedne nagrade sudjelovanjem u dvije pitalice i jednom blip-strip natječaju!

 

Obje pitalice donosile su zagonetku vezanu uz područje Dinarskog krša Hrvatske i Slovenije na kojemu se provodi prekogranični projekt. Prvu zagonetku o zaštićenoj vrsti predatora, a po kojoj je nazvan jedan nacionalni park u Hrvatskoj, uspješno je riješila Sonja Šikić, te s time i osvojila N&W paket. Drugu nagradu za pitalicu koja se odnosila na planinu južnog dijela Slovenije, a čiji je šumski rezervat uvršten u svjetsku baštinu UNESCO-a, odnijela je Ana Galić, te također osvojila N&W paket. Nagrađivanje se provelo nasumičnim odabirom putem aplikacije, a uvjeti su bili praćenje službene stranice projekta, dijeljenje objave i naravno, točan odgovor!

Natječajem za blip-strip nagrađivalo se kreativno umijeće sudionika u svom viđenju suživota čovjeka i medvjeda, te jačina pouke koja se može iščitati iz istih. Nagradu u obliku N&W paketa osvojile su Sara Švegović sa svojom izvedbom „Iznenadni susret“, te Mirta Tomulić „Smeđi medvjed i ljudi“, a čiji se zanimljivi radovi također mogu pregledati na službenoj stranici projekta.

 

Smeđi medvjed i ljudi

Smeđi medvjed i ljudi

Obzirom na nedavno proglašenje osvajača, paketi koji sadrže svjetiljku, zviždaljku i ulaznice  za interaktivnu ornitološku učionicu Cerkniško jezero“ u Dolenjem Jezeru, te za „Eko muzej  Pivških presihajočih jezer“ u Slovenskoj Vasi (oboje u Sloveniji), a u Hrvatskoj ulaznice za stalni postav „Divljina s pogledom na more“ i interpretacijske centre „Putovima Frankopana“ i „Visoki krš“ u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, kao i ulaznice za Nacionalni park Risnjak i značajni krajobraz Vražji prolaz i Zeleni vir, stići će im u pravo vrijeme za još veselije blagdane.

 

Dorotea Lukin


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com