Radionica storytellinga: kako ispričati priču o riječkoj industrijskoj baštini

Radionica storytellinga: kako ispričati priču o riječkoj industrijskoj baštini


Prva u nizu radionica osposobljavanja je organizirana 31.01.2020. u Narodnom učilištu u Rijeci. U prvom dijelu radionice Valerij Jurešić je kao voditelj projekta u Rijeci predstavio tijek i daljnje aktivnosti u projektu.

Zatim je uslijedilo predavanje dizajnera Sanjina Kunića koji je predstavio osnove storytellinga, kanale komuniciranja potrebnih za praktično komuniciranje s različitim ciljnim javnostima te brojne primjere dobre prakse. Cilj radionice je kroz teoretski uvod, baziran na primjerima dobre prakse, te praktičnim izazovima omogućiti polaznicima stjecanje specifičnih stručnih znanja iz domene storytellinga.

Drugi dio ove radionice uključivao je početak rada na interpretaciji industrijske baštine grada Rijeke. Polaznici radionice bili su podijeljeni u tri grupe s različitim fokusima, ali zajedničkom temom. Prva grupa bavila se osmišljavanjem priče oko info točke koja će biti postavljena u gradu, druga se bavila pričama koje se protežu kroz outside escape atrakciju, a treća načinima i primjenom tehnologije. Kroz radionički dio sudionici su osmislili kratku turu, odnosno igru koja uključuje lokacije industrijske baštine.


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com