Održan simpozij “Potencijali riječke industrijske baštine”

Održan simpozij “Potencijali riječke industrijske baštine”

Kako bi se unaprijedilo znanje sudionika o značenju industrijske baštine, organiziran je simpozij za donositelje odluka i stručnu javnost “Potencijali riječke industrijske baštine” koji se održao 13.11.2019. u Rijeci.

Cilj simpozija je definirati razvojne potencijale temeljene na industrijskoj baštini i napuštenim objektima koji se većinom smatraju kočnicom razvoja. Na simpoziju je tako kroz predavanje Kristine Pandže iz Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci predstavljena slavna povijest industrijske baštine grada Rijeke. Pročelnica Konzervatorskog odjela u Rijeci Biserka Dumbović-Bilušić dotaknula se trenutnog stanja industrijske baštine, ali i njenih potencijala u interpretaciji za potrebe kulturnog turizma.

Gostujući predavači iz Gradskog muzeja Siska, ravnatelj Vlatko Čakširan i muzejski pedagog Marijan Bogatić, predstavili su primjer dobre prakse – industrijsku baštinu grada Siska. Valerij Jurešić je kao voditelj projekta u Rijeci predstavio tijek i daljnje aktivnosti u projektu.


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com