II. Festival industrijske baštine

II. Festival industrijske baštine

U sklopu projekta INSPIRACIJA - Revitalizacija gradova industrijske baštine Trbovlja, Slovenske Bistrice, Labina i Rijeke kroz razvoj kulturnog turizma, financiranog iz programa prekogranične suradnje V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., održava se drugi po redu Festival industrijske baštine, od 24. do 31. ožujka 2021. godine.

Od 24. ožujka zainteresirani će moći upoznati industrijsku baštinu Labina, Rijeke, Slovenske Bistrice i Trbovlja kroz umjetničke radove koji su nastali na likovnoj koloniji Inspiracija, na adresi Drage Šćitara 34 (Trsat). Bit će prikazani radovi umjetnika Roka Dragića iz Slovenske Bistrice, Jurija Crnković iz Trbovlja, Luce Lukačić iz Rijeke te Marine Rajšić i Nicol Načinović iz Labina. Radovi tematiziraju industrijsku baštinu krajeva iz kojih dolaze umjetnici, a nastali su u raznim likovnim tehnikama na osnovu kojih su napravljeni originalni plakati za projekt Inspiracija. Plakati su postavljeni u javnim prostorima drugih gradova partnera - Labinu, Slovenskoj Bistrici i Trbovlju.

U četvrtak, 25. ožujka, u 20:00 h svi zainteresirani pub kvizaši, ali oni koji to nisu, a žele postati, mogu iz udobnosti svog doma otkriti koji se sve izumi i zanimljivosti kriju iza riječke industrijske baštine. Prijave za virtualni Klub znanja koji će se odviti putem Facebook live-a, nalaze se na Facebook stranici Kluba mladih Rijeka. Provjerite svoje znanje, naučite nešto novo i uz to osvojite vrijedne nagrade.

U subotu, 27. ožujka, od 10:00 od 12:00 h održat će se cooking show Torpediraj se na marendu ispred galerije Poneštrica, na kojem će Doriana Dunato-Kustić, autorica Trećemajske marende prezentirati pripremu svoje paštete koju će zainteresirani moći i degustirati. Predstavit će se i drugi brojni kreativci, poput branda Torpediraj se u Rijeku i Riječke slagalice, ali i ostali suradnici projekta Inspiracija.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom Covid-19, sve aktivnosti održat će se u skladu s trenutnim epidemiološkim preporukama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. II. Festival industrijske baštine nastao je u suradnji tvrtke Subjekt d.o.o., partnera na projektu, te Turističke zajednice grada Rijeka kao pridruženog partnera, uz realizaciju Kluba mladih Rijeka i Galerije Poneštrica.


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com