Festival industrijske baštine u sklopu projekta INSPIRACIJA

Festival industrijske baštine u sklopu projekta INSPIRACIJA

U ovogodišnjem Festivalu znanosti na temu kulture znanosti, Subjekt d.o.o., kao partner u projektu Inspiracija, sudjeluje s manifestacijom Dani industrijske baštine, koji će se održati od 12. do 17. listopada 2020. godine.

 Aktivnosti koje obuhvaća Festival industrijske baštine su:

Labin Rijeka Tura Facebook Post

TURISTIČKA TURA – Znanost i industrijska baština Labina i Rijeke

- organizator Subjekt d.o.o.; voditelj: Riviera Secrets

- datum: srijeda 14.10.2020., početak- polazak iz Rijeke - 08:15 h

- adresa: Jelačićev trg, Rijeka

U interaktivnoj jednodnevnoj turi obići ćemo oba hrvatska grada na kulturno-turističkoj ruti Inspiracija. Kroz edukativne i zabavne situacije zanimljivi likovi upoznaju posjetitelje sa svakodnevicom rudara i njihovih obitelji te zatim svi zajedno odlaze dublje u prošlost kako bi naučili o velikanima labinskoga kraja. Kroz stoljeća nicale su razne tvornice na čitavom području današnjeg grada Rijeke, tako da ćemo u jednoj kružnoj vožnji i šetnji kroz Rijeku upoznati tzv. Zapadnu, Istočnu i Središnju rutu industrijske baštine. Vrhunac ture je svakako posjet izložbi „Torpedo – prvi na Svijetu“ koja govori ne samo o tehničkim karakteristikama torpeda već i o povijesnom ozračju u Rijeci u 19. stoljeću.

Pridružite nam se u srijedu 14.10. s početkom u 8:45 sati na upoznavanju jednih drugih, zanimljivih i važnih industrijskih gradova Labina i Rijeke.

-NAPOMENA: Sudjelovanje je besplatno. Prijave se vrše mailom na  ili 

 

Radionica za djecu Facebook Post 2

 

IGRA – Otključaj znanstvenika u sebi i upoznaj tajne grada koji teče

- organizator: Subjekt d.o.o.; voditeljice: Emina Dobrani i Ana Kurilić

- datum: četvrtak, 15.10.2020., 17:00 – 18:00 h. 

- adresa: Drage Šćitara 34, Trsat, Rijeka

U ovoj pustolovini spojili smo našu Rijeku i šašavog profesora koji rado pomaže drugima. Cilj je pomoću tragova, igrom u timu, pronaći ključ i spasiti profesora od opasnih plinova koji se šire laboratorijem na način kako i profesor pomaže svojim sugrađanima u nevolji… maštovito i originalno.

NAPOMENA: Igra je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu djece (od 8 do 12 godina), a sudjelovanje je besplatno. Prijave se vrše mailom na  ili .

 

Pub kviz Facebook Post

 

PUB KVIZ - Torpediraj se u Klub i zaigraj kviz znanja

- organizator: Subjekt d.o.o.; voditelj: Klub mladih Rijeka

- datum: četvrtak 15.10.2020., u 19 sati

- adresa: Ulica Erazma Barčića 9A (Klub mladih Rijeka)

Jeste li znali da je sastavni dio svakog torpeda žiroskop, koji se danas koristi u mobitelima, pomorstvu, zrakoplovnoj industriji, a vrlo je značajan za Rijeku? Probudi znanstvenika u sebi, torpediraj se u Klub sa svojom ekipom i osvojite vrijedne nagrade.

Počasti ekipu s radničkom marendom ili se zabavite u Muzeju torpeda.

Pridružite nam se na Festivalu industrijske baštine u četvrtak, 15. listopada, u 19 h u Klubu mladih Rijeka i otkrijte znanost koja se krije iza riječke industrijske baštine.

NAPOMENA: Kviz se igra u grupama do 4 osobe, a namijenjen je široj populaciji. Prijave se vrše mailom na  ili  ili u Klubu prije početka kviza. Sudjelovanje je besplatno. 


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2022. by znaor.com